torstai 2. tammikuuta 2014

ituja :)

Jee, me saatiin vihdoinkin idätettyä! Sinimailasia:

Nää ei kyllä ihan valmiita taida olla vielä. Tietäiskö joku saako keskeneräsia alfoja jo maistella? :D

Diipadaapafaktaa: "Idätettäessä siemenen vitamiinipitoisuus moninkertaistuu. Idut ovat ruuansulatukselle helppoa ravintoa, koska ne ovat jo osittain sulaneet eli proteiineista on tullut aminohappoja, tärkkelyksestä yksinkertaisia sokereita – näin elimistö pystyy myös hyödyntämään kaikki ravintoaineet. Iduissa ja versoissa on vitamiinien lisäksi mineraaleja, entsyymejä, lehtivihreää, kuituja sekä antioksidantteja."
http://kaupunkiviljely.fi/mita/idut-ja-verso/

Kiva fiilis kun on saanut itse kasvattaa. :) Iduista tulee aina jotenkin tosi hyvä olo ja ihan kuin oikeasti tuntis kuinka elimistö kaipaa niitä kaikkia ravinteita mitä niistä saa. Lisäks idut maistuu mun mielestä ehkä terveellisemmältä kuin mikään ja sen lisäks on vielä oikeesti hyviä! Ei ihme että sinimailasen toinen nimi alfa-alfa tarkottaakin kuulemma kaiken ravinnon isää. Nää sinimailaset esim just sisältää runsaasti mineraaleja ja hivenaineita + A, B, C, D, E ja K-vitamiinia. Aika paljon kaikkee !

(Aarghh, oon kyllä sen luokan ihmelapsi tietotekniikan kanssa että en nyt saa tätä valkoista taustaakaan tekstin alta pois. :D Olkoon sitten..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti